OPŠTE O KOMPANIJI TECON SISTEM D.O.O.
Privatna kompanija Tecon sistem d.o.o., osnovana je 1997 i spada u red srednjih preduzeća. Preduzeće se bavi inženjeringom, tehničkim konsaltingom, projektovanjem tehničkih sistema, zastupanjem, distribucijom, prodajom i servisiranjem mašina i opreme, kao i specijalnim čišćenjem u industriji.
Prostor centrale i servisno magacinski prostor vlasništvo je preduzeća i nalazi se na Novom Beogradu i obuhvata 25 zaposlenih.

Vlasnici smo i dva preduzeća-predstavništava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a preko ovlašćenih distributera pokrivamo Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, što nas čini regionalnom kompanijom.
Možemo izdvojiti tri osnovne celine u okviru poslovanja kompanije.
1. Prvu celinu čine zastupstva inostranih firmi koje su vezane za oblast pranja vozila i tu izdvajamo:

Washtec GmbH iz Nemačke, koja je proizvođač mašina i opreme za pranje automobila, kamiona, tramvaja i vozova. Kao lider u ovom segmentu, i najveći svetski proizvođač opreme, Washtec GmbH je sklopio ekskluzivni ugovor sa Tecon sistemom. Ponosni smo na našu regionalnu ekskluzivnost i odgovornost u zastupanju, prodaji i servisiranju.

Za potrebe kupaca u regionu razvili smo i domaću verziju slef-service sistema za pranje vozila zajedno sa pratećim usisivačima, prilagođena lokalnom tržištu, visokog kvaliteta i pouzdanosti. Velika mogućnost prilagođavanja i izrade po specijalnim zahtevima kupaca predstavlja dodatnu vrednost ovog sistema. Ova oblast zbog postojanja posebnih zahteva i projekata podrazumeva i zastupanje specijalizovanih firmi kao sto su CAT Pumps i Mosmatic.

Posebno treba istaći zastupstvo hemijskih proizvoda nemačkog proizvođača KIEHL GmbH (Kaw Kiehl), koja se koriste za automatska i ručna pranja, kao i Belgijskog proizvođača NERTA, evropskog lidera u proizvodnji beskontaktne hemije za pranje kamiona i automobila. U oblasti tretmana i prečišćavanja otpadnih voda, zastupnici smo opreme renomirane holandske firme ROWAFIL.
2. Drugu celinu čini zastupstva mašina, opreme i hemijskih sredstava u delu industrijskog čišćenja prostora i dnevnog održavanja i čišćenja u privredi, zdravstvu i turizmu.Ovde izdvajamo NILFISK Alto-WAP čiji smo ekskluzivni zastupnik i serviser. Ova firma poznata je po visokopritisnim mašinama sa toplom i hladnom vodom, profesionalnim usisivačima, ekstrakcionim mašinama i mašinama za pranje i poliranje podova.

U ponudi imamo i usisivače Italijanskog proizvođača IPC Soteco, člana IPC grupacije, jednog od najvećih Evropskihproizvođača profesionalnih usisivača. Širok spektar proizvoda i mogućnost prilagođavanja specifičnim zahtevima omogućava rešavanje gotovo svih problema korisnika.

Kao specijalnu liniju proizvoda nudimo i profesionalne usisivače pod brendom TECON VACUUMS, proizvedene i specijalno prilagođene lokalnom tržištu

Zatupnici smo kompanije COLUMBUS GmbH iz Nemačke, koja je specijalizovani proizvođač mašina za pranje i čišćenje svih vrsta podova.

U oblasti higijene možemo da pružimo uslugu u snabdevanju opremom, priborom, hemijskim sredstvima i eventualno radnom snagom, od izrade studija higijene, obuke zaposlenih, demonstracija i prezentacija, pa do implementacija, a otvoreni smo za sve vrste saradnje sa potencijalnim korisnicima kako u Srbiji, tako i šire u regionu

U segmentu održavanja i čišćenja izdvajamo VERMOP GmbH i IPC Ready vodeće proizvođače dodatne opreme u procesu održavanja higijene kao što su mopovi, sve vrste specijalnih krpa, kolica za sve vrste prostora, teleskopa, četki, metli i ostalog pribora za održavanje.

JOHANNES KIEHL Gmbh proizvođač hemijskih sredstava za profesionalno čišćenje koja su pri primeni veoma efikasna i ekonomična, projatnog mirisa, pogodna u okviru HACCP koncepta, ne zagađuju životnu sredinu, konstantno su dobrog kvaliteta.

U ovaj deo preduzeća spada i saradnja sa proizvođačima specijalnih pumpi sa ultra visokim pritiscima vode do 3000 bara, koje se koriste za specijalna čišćenja, peskiranje i hidrodemoliranje materijala kao sto su :
Putzmeister-Dynajet – mašine od 300 do 2500 bara, mobilne i na prikolicama
Hammelmann – pumpe do 3000 bara za hidrodemoliranje materijala i sečenje materijala
Aquajet – roboti koji se koriste sa Hammelamnn pumpama, za proces čišćenja, peskiranja vodom i hidrodemoliranje.
3. Treća celina preduzeća se bavi specijalnom industrijskom opremom koja zahteva projektovanje, proizvodnju i tehnički konsalting. Ovde bismo posebno izdvojili saradnju u oblasti zajedničke proizvodnje, projektovanja i atestiranja opreme najvećeg svetskog proizvođača kranova i kranske opreme i komponenti DEMAG Cranes and Components GmbH iz Nemačke. Od avgusta 2011 smo postali sastavni deo ove korporacije kao 33. Demagova agencija (ćerka firma) u svetu.

Pored prodaje, projektovanja i montaže kranova treba istaći da u saradnji sa matičnom fabrikom radimo i potpune rekonstrukcije i modernizaciju staih kranova

Proizvodni program Demag-a obuhvata standardne, procesne i specijalne kranove, kran setove, lančana i užetna vitla, konzolne dizalice, KBK sisteme kranskih staza i dizalica (transportni sistem)

Tecon Sistem je generalni zastupnik HBC Radiomatic-a, svetskog lidera napolju daljinskog upravljanja i ovlašten je za servisiranje i prodaju rezervnih delova za sve tipove sistema iz HBC Radiomatic-ovog proizvodnog programa

Tecon sistem se bavi projektovanjem svih vrsta skladištnih sistema, prodajom i ugradnjom opreme kao i upravljanjem sistemima kretanja materijala u skladišnim sistemima.Saradjuje sa vodećim evropskim proizvođačima opreme i sistemima upravljenja kretanjem materijala od prijema preko skladištenja do distribucije.

Usluge koje pružamo su raznolike, ali kvalitetom i stručnošću pokušavamo da zadovoljimo sve tehničke zahteve naših korisnika. Nasi inženjeri, koji poseduju dragoceno iskustvo, koristeći podršku pomenutih firmi, u stanju su da projektuju, obave konsalting, nadzor i puštanje u rad, kao i atestiranje, svih pomenutih tehničkih sistema. Servis je organizovan na bazi 12 zaposlenih sa 5 mobilnih ekipa i isto toliko vozila. Sve naše ekipe su prošle specijalne obuke i školovanja u inostranstvu. Takođe, sposobni su da obave sve neophodne obuke i demonstracije za korisnika, kao i da isprate investitora u procesu implementacije, održavanja i servisiranja sistema.
Tecon sistem se bavi I projektovanjem svih vrsta skladištnih sistema, prodajom i ugradnjom opreme kao i upravljanjem sistemima kretanja materijala u skladišnim sistemima.Saradjuje sa vodećim evropskim proizvođačima opreme i sistemima upravljenja kretanjem materijala od prijema preko skladištenja do distribucije.
Izdvajamo
Industrijski daljinski upravljači
Industrijski daljinski upravljači
Aero 21
Aero 21
Aero 21 je najmanji model u „Aero“ seriji usisivača, kompaktnog dizajna i sa karakteristikama za laku upotrebu kao
E 240
E 240
PROFESIONALNA MAŠINA ZA PRANJE VISOKIM PRITISKOM PROTOK VODE 1380 L/HRADNI PRITISAK 230 BARBRZINA PUMPE 1420 1/MIN.NAPAJAN
E 240 Ex
E 240 Ex
E 240 Ex   Proizvođač Oertzen je u svoju ponudu uvrstio i model za rad u sredinama u kojima je neophodna "Ex" izvedba. Naim